Discrete levering en verpakking
Gratis verzending boven €45
  • Discrete levering en verpakking
  • Gratis verzending boven €45
Verschillende cockringen op een bedVerschillende cockringen op een bed
Gidsen
Sexual Wellness Specialist
Laatste upate:26/05/2020

Cockring - De ultieme gids

Een cockring ziet er misschien simpel en onschuldig uit, maar vergis je niet. Want dit kleine wondermiddel heeft een krachtige werking, waar jouw seksleven enorm van kan profiteren. Zowel in je eentje als met je partner. 

Ongeacht of het universum van seksspeeltjes nieuw voor je is, of dat je er al helemaal thuis in voelt. Er is zeker een model dat aan je wensen voldoet. En met prijzen van €3,00 tot €129,00 is er voor elke portemonnee wel eentje te vinden.

In deze gids krijg je een overzicht van de vele verschillende soorten, zodat je optimaal uitgerust bent om nieuwe en ondeugende avonturen aan te gaan.

Een hand houdt een doorzichtige cockring vast

Wat is een cockring?

Een cockring kan in veel verschillende vormen komen, maar heeft het duidelijke kenmerk van (jawel!) een ring die je om de schacht van de penis draagt. Er zijn verschillende soorten cockringen: voor beginners, gevorderden en de zeer ervaren gebruikers.

Er zijn cockringen die je alleen kunt gebruiken en andere ringen zijn perfect voor seks met je partner. Sommige modellen zijn voorzien van accessoire(s), zodat je meerdere genotspunten tegelijkertijd kunt stimuleren. Hoewel ze allemaal hetzelfde doel dienen, kunnen ze sterk verschillen in vorm en ontwerp.

Veel mensen denken dat je een cockring alleen gebruikt als je moeite hebt om in de stemming te blijven (als je begrijpt wat ik bedoel), maar dat is een fabeltje.

Iedereen kan baat hebben bij het gebruik van dit soort seksspeeltjes, maar laten we duidelijk zijn dat het ook een geweldig hulpmiddel is voor mannen met potentieproblemen.

Cockring in een borstzakje

Wat doet een cockring?

Wanneer je een cockring om de wortel van de schacht plaatst, moet hij strak zitten, maar het mag niet ongemakkelijk aanvoelen. Veel mannen moeten aan het gevoel wennen en het kan een paar pogingen duren, voordat je er helemaal vertrouwd mee raakt.

Als de cockring een stevige grip op je penis heeft, voorkomt het dat het bloed in de penis terug in het lichaam stroomt. Wanneer je opgewonden raakt en een erectie krijgt, stroomt het bloed naar de penis en zwelt deze op.

Dit binnenstromen gebeurt midden in de penis, maar als het bloed weer terug het lichaam in loopt, stroomt het aan de buitenzijde net onder de huid. Het gebruik van een cockring kan het terugstromen vertragen.

Je kunt zowel de schacht als de ballen door de ring halen, zodat hij zich als het ware om het hele pakket vastzet. Sommigen vinden het juist fijn om een cockring alleen om de ballen te dragen. Dit kan voor een lekkere stretch zorgen en dwingt de testikels om tijdens het orgasme in het scrotum te blijven. Dit zorgt voor een extra intense sensatie.

Lasso cockring on op een shirt

Wat zijn de voordelen van dit seksspeeltje?

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van een cockring Wie wil nou niet een betere bedpartner worden?

Harder worden

Veel mannen (en vrouwen!) houden van de sensatie van het hebben van (of verwend worden door) een keiharde erectie, en dit seksspeeltje is daar perfect voor. Omdat de ring het bloed in de penis houdt, zal hij zowel harder als voller aanvoelen.

Langer van je erectie genieten

Ja, dat spreekt voor zich, nietwaar? Als het bloed niet vanuit de penis terug naar het lichaam kan stromen, moet het blijven waar het is. En dat effect geeft je een langer durende erectie. 

Je kunt een cockring dragen tijdens het masturberen, maar ook tijdens seks met een partner. Of je het nu 1 minuut of 15 minuten volhoudt, de cockring zal je ejaculatie uitstellen.

Verhoog je gevoeligheid

Met het gebruik van een cockring kun je je gevoeligheid verhogen en zo nog meer genieten tijdens het masturberen en seks. Wanneer je orgasme wordt uitgesteld, zul je vaak merken dat de climax extra intens aanvoelt.

Geef je zelfvertrouwen een boost

Een of meer cockringen die je zaakje versieren, kan een echte turn-on zijn, en wie nou geen bewonderende blikken? Maar je eigen ervaring dat je groter en imposanter lijkt en daarbij het ook nog eens langer volhoudt, zal je zelfvertrouwen tussen de lakens een echte boost geven en dat is makkelijk verdiend.

Persoon houdt een vibrerende cockring vast

Hoe gebruik je een cockring?

Zoals gezegd zijn er veel modellen in verschillende uitvoeringen, maar het enige wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal ontworpen zijn om rond de geslachtsdelen van de man te plaatsen. Hoewel een van de voordelen van een cockring is dat je het langer volhoudt, is het niet aan te raden om urenlang te vrijen of te masturberen. 

Een goede vuistregel is dat je een cockring niet langer dan ongeveer 20 minuten moet dragen. Maar wat goed en comfortabel voelt, is voor iedereen weer anders.

Het is echt belangrijk naar je lichaam te luisteren en de cockring onmiddellijk af te doen als je ongemak, pijn of verkleuring ervaart. En vergeet niet om hem af te doen voordat je gaat slapen, zodat je niet wakker wordt met een pijnlijk kruis.

Als je een bloed- of bloedstollingsziekte hebt, mag je geen cockring gebruiken. In ieder geval niet zonder eerst jouw arts te raadplegen.

Als je een beginner bent, raden we je aan te beginnen met een flexibele of verstelbare cockring. Het vinden van de juiste maat kan wat experimenteren vergen, dus een flexibel of verstelbaar materiaal verdient de voorkeur.

Een flexibele cockring is makkelijk om te doen, want je kunt het materiaal een beetje uitrekken. Dan schuif je de penisring over de schacht naar beneden en als de cockring je wortel van de schacht bereikt, laat je hem voorzichtig los. Je doet de ring om als je een erectie hebt. Dit geldt ook voor de verstelbare modellen.

Als je meer ervaren bent, kun je een type kiezen die minder flexibel of misschien zelfs van metaal is. Bij deze cockringen is het het makkelijkst om de ring om te doen, terwijl de penis nog slap is (dit geldt ook voor het afdoen).

Als je de ring om je schacht en de ballen wilt plaatsen, is dat ook het makkelijkst in slappe toestand. Begin met de penis door de ring te halen en daarna één voor één je ballen.

Hier kan een goed glijmiddel op waterbasis je mee helpen. Bijvoorbeeld het MR.MEMBR glijmiddel op waterbasis, waardoor het materiaal makkelijker over de huid glijdt, zodat het niet schuurt of pijnlijk wordt. En over pijnlijke situaties gesproken, misschien wil je vooraf ook je schaamhaar een beetje bij trimmen.

Glijmiddel op een cockring

Niet zeker van de maat?

Als je niet zeker weet welke maat je moet kiezen, kun je eerst je penis opmeten voordat je een cockring koopt.

Met een meetlint kun je de omtrek van je erectie meten. Vergeet niet om rond de basis van de schacht te meten, daar waar het seksspeeltje zal zitten. Neem dan dat getal en deel het door 3,14 (pi) om de juiste diameter te krijgen. Een voorbeeld: Als de omtrek 11 cm is, dan deel je 11 / 3,14 = 3,5 cm.

Je kunt nu jouw eigen diameter vergelijken met de diameter van de cockring. De diameter kun je altijd terug vinden in de informatie in de website van Sinful.

Psst! Heb je geen meetlint uit je naaidoos bij de hand? Gebruik in plaats daarvan een stuk koord of touw om te meten en houd het daarna tegen een liniaal of rolmaat.

Drie verschillende cockringen op een hand

Welke type cockringen zijn er?

Zoals gezegd, zijn er veel verschillende soorten te vinden. Daarom is het de moeite waard om na te denken waarvoor je een cockring wilt gebruiken, voordat je er eentje koopt. 

Ga je de ring alleen of samen met je partner gebruiken? Wil je op bepaalde plaatsen gestimuleerd worden? Wil je de ring alleen om je schacht of ook om je ballen dragen? Welk materiaal heeft jouw voorkeur?

Lees hier meer over de verschillende soorten, zodat je antwoorden op deze vragen kunt vinden en zo de perfecte cockring voor jou en je wensen kiest.

De flexibele

Dit is een prima keuze voor beginners, maar ook voor de meer ervaren gebruikers. Deze soort penisring is meestal gemaakt van materialen als siliconen, TPE of TPR. Hierdoor zijn ze rekbaar en voelt de ring comfortabel op je huid. Flexibele cockringen zijn makkelijk om en af te doen. En mocht je een beetje willen experimenten, je kunt ze vaak ook om je penis en je ballen tegelijkertijd dragen.

Een persoon rekt een cockring uit

De verstelbare

Een verstelbare cockring is absoluut briljant als je nog niet zeker weet hoe strak de ring moet zitten. Het kan van elastisch materiaal zijn, maar ook een stoere lederlook hebben, sommige hebben zelfs klinknagels.

Verstelbare cockring om een arm

Met vibrator

Een vibrerende cockring is een geweldig speeltje om samen met je vrouwelijke partner te gebruiken. De vibrator stuurt heerlijke trillingen door je schacht en naar haar clitoris, waardoor deze ook tijdens de seks gestimuleerd wordt. Je kunt de cockring ook een slag draaien, zodat je zelf volop van good vibrations kunt genieten. Op deze manier raken de vibraties namelijk je balzak.

Er zijn vibrerende cockringen met gewone wegwerpbatterijen, deze zijn perfect voor beginners of voor een one-night stand. Je kunt ze ook vinden met een kleine bullet vibrator, bij sommige is deze uit de ring te halen, zodat je ook andere delen van het lichaam kunt verwennen.

En dan zijn ook er ook nog oplaadbare cockringen. Deze speeltjes zijn meestal van zeer goede kwaliteit en bieden hele krachtige vibraties. Wat dacht je van een model met afstandsbediening? Hiermee kun jij of je partner heel makkelijk de vibratie instellingen aanpassen tijdens het spel.

En dan als kers op de taart: de We-Vibe Verge, die je via een app met je smartphone kunt bedienen! Experimenteer en zoek uit wat het beste past bij jouw (en je partners) wensen en behoeften.

Handen houden een vibrerende cockring vast

Metalen versie

Een metalen cockring geeft je niet alleen een strak gevoel en een krachtige erectie. Het ziet er ook nog eens extra spannend uit. Omdat metaal niet flexibel is, kun je het beste een beetje ervaring hebben, voordat je dit speeltje uitprobeert.

Gebruik glijmiddel om de metalen cockring om te doen als je penis slap is en doe hem pas weer af als je bent klaar gekomen en je erectie is gezakt. Dit maakt het makkelijker, maar is ook beter voor je zaakje.

Persoon houdt een metalen cockring vast

Ga voor een hele set

Met een cockring set vind je niet alleen de goede maat. Je kunt zo ook experimenteren met verschillende combinaties en de ringen op verschillende manieren te dragen.

Er zijn sets te krijgen in rekbare materialen, maar ook met metaal, dus er is voor elk wat wils. Probeer bijvoorbeeld eens te combineren door een ring om je penis, de ballen of om allebei te plaatsen en wissel eens af met de verschillende maten en ontdek welke match het beste bij je past.

Hand houd drie cockringen vast

Voor beginners

In deze categorie hebben we een aantal verschillende soorten verzameld die allemaal perfect voor beginners zijn. Je vindt flexibele modellen, met een vibrator of een hele set. En voor elk budget is wel een passende ring te vinden. Bekijk hier Sinful's collectie van cockringen voor beginners.

Voor de schacht en de ballen

Een dubbele cockring die om je penis en ballen gaat, kun je in allerlei modellen vinden. Het kan een enkele penisring zijn, die je om beiden plaatst, maar het kan ook uit twee delen bestaan, zodat elk deel een eigen ring heeft.

Sommige ringen hebben een zogenaamde 'ball spreader' of 'ball stretcher', waarin je ballen afzonderlijk worden ingesloten of waarmee je balzak naar beneden wordt getrokken.

Er is dus voor elke smaak en elk doel wel een passende cockring te vinden.

Hand houdt een cock- en balring vast

Sinful staat klaar om je te helpen

Nu is het aan jou om de verschillende opties te verkennen en de cockring(en) te vinden, die helpt jouw prestaties te verbeteren en jou en je partner nog betere orgasmes te bereiken.

Waar wacht je nog op?

Als je extra advies of meer begeleiding nodig hebt om je te helpen de juiste keuze te maken, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ze staan klaar om je te helpen.

Ga er voor!

Krijg 10% korting op je volgende aankoopMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

Discrete levering en verpakking
Gratis verzending boven €45

Levering

Veilige betaling

Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

Copyright © 2008-2024 Sinful